Kännykkäsovellusten alkuaikoina sovellukset olivat suhteellisen yksinkertaisia ja suoraan sanottuna jopa turhia: sytkärisovellus, johon saa ”liekin” klikkaamalla tai vanha kunnon matopeli ei aja kuin korkeintaan hyvin halvan viihdykkeen virkaa. Tuolloin ei vielä tiedetty, kuinka suuriin sfääreihin älypuhelimet ja niiden mukana niiden sovellukset, tulisivat ajan saatossa kehittymään, eivätkä yirtykset nähneet niissä sen kummempaa markkinarakoa. Toisin on nykyään, kun yrityksille on kerta toisensa jälkeen todistettu mobiilisovellusten tärkeys, ja parhaimmillaan niihin panostetaan jopa miljoonia. Modernit sovellukset ovat paitsi viihdyttäviä, myös monella tapaa hyödyllisiä. Tähän artikkeliin olemme listanneet juurikin jälkimmäisiä: sovelluksia, jotka helpottavat jokapäiväistä arkeamme.

Insuliininmittaussovellus

Kaikki diabetesta sairastavat tietävät, että verensokerin seuraaminen on ikävä päivittäinen rutiini. He tietävät myös, että se on heille elintärkeää. Kirjaimellisesti – sillä yksikin välistä jäänyt mittauskerta voi pahimmillan viedä hengen. Siksi jokainen diabeetikko varmaan hyppii riemusta, kun heidänkin sairautensa on vihdoin päivitetty ajan tasalle. Ei enää paperisia vihkoja, joihin arvot merkataan, vaan ihka oikea sovellus, joka ei pelkästään säilytä ja vertaile mittaustuloksia puolestasi, vaan myös ottaa ne. Ei enää stressiä!

Alkometrisovellus

Aina ei itse osaa arvioida, milloin ei ole enää kannattavaa mennä rattiin. Tällöin alkometriin puhallus voisi olla paikallaan – vaan kuinka monella onkaan kotonaan tai autossaan saatavilla ihka aito alkometri? Eipä monellakaan. Siksi onkin kätevää, että nykyään kehonsa alkoholipromillet voi mitata sovelluksen avulla! Kyllä, luit oikein. Sinun tarvitsee vain hankkia puhelimeesi liitettävä puhalluslisäosa ja ladata siihen sopiva sovellus älypuhelimeesi – turvallista niin sinulle kuin kanssakulkijoillekin!

Postisovellus

Metsät ovat maapallomme keuhkot, ja ne hupenevat altamme huimaa vauhtia eri sorttisiksi hyödykkeiksi. Suurin käyttö metsien puille lienee paperi – tuo meille niin arkinen asia, jonka alkuperää ei aina tule ajatelleeksi. Vaikka Suomessa paperia kierrätetäänkin melko hyvin, on silti paljon parannettavaa, ja aina kun paperista voidaan säästää, se kannattaa tehdä. Siksi onkin upeaa, että monissa perinteisesti paperisissa arkihyödykkeissä on siirrytty huomattavasti ekologisempaan, sähköiseen versioon. Näin on toimittu myös postin saralla, sillä nykyään voit valita kirjeesi, laskusi ja muut postisi myös sähköisessä muodossa. Tällöin ne eivät tule sinulle paperilla, vaan sähköiseen laatikkoon. Kätevää ja luontoa säästyy!