Mobiilisovelluksia löytyy nykyisin joka lähtöön. Voit tilata sovelluksella ruokaa kotiisi, voit varata itsellesi lomamatkan tai voit ilmoittautua salsakurssille. Kiinnostaako itseäsi mobiilisovellusten teko? Monia pienyrittäjiä kiinnostaa tarjota palveluitaan mobiilissa, koska niin moni kuluttaja kokee sen helppona kanavana. Ehkä yritykselläsi on sivut sosiaalisessa mediassa, vaikkapa Facebookissa. Jos kuitenkin pystyt tarjoamaan asiakkaille oman kustomoidun sovelluksen, voit toteuttaa paremmin asiakkaiden sitouttamista, sekä tarjota palveluita paljon yksityisemmin. Mitä asioita sitten kannattaa ottaa huomioon, kun alkaa kehittää mobiilisovellusta? Tekeekö kaiken itse, vai ostaako sovelluskehityksen joltain toiselta toimijalta? Lue tästä, niin annamme vinkkejä että mitä sinun tulee ottaa huomioon kun suunnittelet mobiiliapplikaatiota.
Valitse alusta
Mobiilimaailmassa on kaksi valtavirran käyttöjärjestelmää, Applen iOS sekä Googlen Android. Näille molemmille löytyy myös oma sovelluskauppansa, mutta toki voit tarjota mobiilisovelluksen ladattavaksi jostain muualtakin. On kuitenkin tärkeää valita, kummalle alustalle sovelluksen tarjoat ja ehdotuksena voisikin olla että sovellus pitää olla ladattavissa molemmille käyttöjärjestelmille. Sekä iOS:lla että Androidilla on miljoonia ja taas miljoonia käyttäjiä, joten jos julkaiset sovelluksen vai toiselle alustalle, saatat menettää huomattavan määrän asiakkaita. Kuluttajat kuitenkin valitsevat mobiililaitteensa omien mieltymystensä mukaan, eivät sinun sovelluksesi takia.
Jos osaa itse koodata, voi yksinkertaisen mobiilisovelluksen tehdä itsekin. Silloin tietysti pitää myös olla osaamista tietoturvasta, sekä pilvipalveluista yleensä. Jos tarjoat jotain palveluita asiakkaille sovelluksen kautta, joudut todennäköisesti käsittelemään asiakkaiden tietoja, jotka arkaluontoista tietoa ja niiden käsittelystä ja tietoturvasta on pidettävä huolta.
Eri sovellustyyppejä
Moni sovellus tarjoaa, jotain palveluita, voit ehkä ostaa tai varata sen kautta jotain. On myös muunlaisia sovelluksia, joita näkee paljon markkinoilla. Terveysbuumi näkyy myös mobiilisovelluksissa ja monenlaisia hyvinvointisovelluksia löytyy eri valmistajilta. Näissä yleensä seurataan omia treenejä, ruokailuja ja niiden pohjalta saa palautetta ja ohjeita, joilla voi parantaa omaa hyvinvointiaan.
Kannattaa siis miettiä, minkälaista sovellusta on tekemässä. Onko sovelluksella tarkoitus tehdä rahaa ja jos on, niin miettiä keinot miten se onnistuu? Jos et suoraan myy sovelluksen kautta jotain tuotteita tai palveluita, voi olla hyvä idea ottaa sovellukseen mukaan mainontaa.